EQUIPOSE

____________________________


EVENWICHT IN HOUDING


Equipose werd in 2015 opgericht met als doel een praktijk te worden die meer biedt dan enkel een manuele therapie. Met osteopathie is het de bedoeling dat het lichaam wordt gegeven wat het nodig heeft. Met massage wordt het lichaam de rust gegund die het zo sterk verlangt. En de therapeut is er om een luisterend oor te bieden, de wensen van de persoon als ook van het lichaam aan te horen en het nodige te doen om lichaam en geest zo goed mogelijk te laten functioneren.


De naam Equipose komt voort uit de woorden 'equilibrium' (dat evenwicht wil zeggen) en 'pose' (wat zoveel als houding wil zeggen). Dit geldt zowel voor de fysieke houding van het lichaam, alsook de mentale houding van de persoon. Dus in tegenstelling tot wat velen denken werkt Equipose niet met paarden, maar probeert deze evenwicht te zoeken in lichaam en geest. Want gezondheid bevindt zich zowel in het lichaam, als in de geest.


Bij vragen mag je altijd mailen naar info@equipose.be .

ROBSON LAZZAROTTO PRIORI

_________________________________________


OSTEOPAAT & MASSAGE THERAPEUT


Mijn naam is Robson en ik ben de oprichter van Equipose. In 2015 studeerde ik als osteopaat af aan de IAO (International Academy of Osteopathie) te Gent en datzelfde jaar startte ik mijn praktijk bij mij thuis in Lochristi. In 2017 volgde ik een cursus massagetherapie en sindsdien bied ik ook zweedse massages aan. In 2020 vervolledigde ik mijn master opleiding osteopathie. En sinds 2021 ben ik bezig met de opleiding Geïntegreerde technieken van Frank De Bakker. Deze wordt afgerond in 2023. Na deze cursus ben ik van plan mijn massagekunde bij te schaven en één van de volgende cursussen te volgen: prenatale massage, ayurvedische massage, thaise massage, shiatsu massage, energetische massage. Ik ben er nog niet volledig aan uit dewelke.


Als persoon ben ik zeer rustig, open en hou heel veel van lachen. Ik probeer mijn lichaam zoveel mogelijk te respecteren en het de rust te gunnen die het nodig heeft. Aangezien osteopathie een zeer technisch beroep is waar zowel veel denkwerk alsook fysieke arbeid aan te pas komt, is massage een zeer aangename afwisseling. Massages heb ik altijd al graag gegeven. Naast de rust en relaxatie dat het de persoon brengt die op mijn tafel ligt, brengt het ook rust bij mij en wordt de focus volledig op het voelen gelegd (in plaats van op het denken). Er wordt me vaak gezegd dat dit duidelijk voelbaar is op de massagetafel. Verder hou ik zoveel mogelijk rekening met de persoon waarmee ik bezig ben en is sowieso alles bespreekbaar. Hou je dus zeker niet in om vragen, bedenkingen, verzoeken, etc. te uiten. Die beantwoord ik met alle plezier.


Naast mijn professioneel leven heb ik uiteraard ook een privé leven waarin ik sinds 2017 getrouwd ben met mijn lieftallige vrouw Justine. In november 2018 mochten we ons eerstje kindje Elian verwelkomen en in april 2021 ons tweede kindje Mia. Als hobby én sport dans ik graag latino koppeldansen (salsa, bachata, merengue, rueda, etc.), speel ik zeer graag gezelschapspelletjes, organiseer ik filmavonden en cinemauitjes met de vrienden, en game ik.

JUSTINE AERTS

_______________________


DOCENT BABYGEBAREN


Ik ben Justine Aerts, docent babygebaren en medeoprichtster van Gebarenstem Vlaanderen. In …… ronde ik mijn opleiding vlaamse gebarentaal af na 4 jaar gestudeerd te hebben. Het was een bewuste keuze om het 5e jaar niet te voltooien aangezien deze puur ging over het kunnen en laten van een gebarentaal vertaler-tolk, wat ik zeker niet wilde doen. Ik ben liever zender/ontvanger dan tolk. Al heel snel ben ik op het spoor gekomen van babygebaren. Een concept dat is overgewaaid van Amerika naar Nederland en op zijn beurt naar België. Alhoewel het in België nog steeds vrij onbekend is, begint het stukje bij beetje aan terrein te winnen.


Maar wat is babygebaren dan juist? Om een lang verhaar kort en bonding te maken: grove en fijne motoriek ontwikkeld bij kinderen véél sneller dan gesproken taal. Denk maar aan het plaatsen van speelgoed in de mond, in de mand, of in de figuurdoosjes met driehoekjes en sterretjes. Of beter nog, aan het zitten, kruipen, ondersteund stappen en uiteindelijk zelfstandig stappen. Bijna alles hiervan ontwikkeld zich in het eerste tot anderhalve levenjaar van een baby. De eerste woordjes, daarentegen, komen bij een goed ontwikkelend kind al rond de 12 maanden, maar vaker komen die pas rond de 18 à 24 maanden. Uiteraard begrijp je dat dit vele frustraties met zich mee kan brengen aangezien het kind zich verbaal pas na anderhalf jaar duidelijk kan maken, terwijl het al veel vroeger weet wat het wel en niet wil. Met babygebaren kan je de periode tussen het bewust worden van het kind en de verbale ontwikkeling overbruggen. De baby/peuter leert eerst grove bewegingen die het later zelf verfijnd en die  de mogelijkheid geven om duidelijk te maken wat ie wel of niet wil, zonder dat er gewacht moet worden op dat ene sprongetje dat op zich laat wachten. Hierdoor moet de ouder/kinderverzorgster minder raden wat de kleine wil en voelt het kind een sterk gevoel van erkenning ("die persoon begrijpt wat ik bedoel") en plezier omdat het doel veel sneller bereikt wordt. "Ja maar, vertraagt babygebaren niet de normale ontwikkeling van de verbale communicatie?" Neen, helemaal niet! Onderzoek heeft aangetoond dat juist omdat een kind veel sneller in communicatie kan gaan, gaat de woordenschat bij het begin van het spreken veel groter zijn en kan ie ook veel sneller linken leggen tussen nieuwe woorden en wat de betekenis ervan is. Dus al bij al doe je er eigenlijk jouw baby (en jezelf) er enkel voordeel bij om babygebaren te introduceren en te gebruiken.


Als vrouw van Robson en moeder van 2 kinderen, hebben we babygebaren uiteraard toegepast op onze eigen kinderen.  Elian deed zijn eerste gebaar terug toen hij 8 maanden oud was, 'licht'. Op communicatie vlak ontwikkelde hij vrij snel. Mia daarentegen gebaarde pas voor de eerste keer terug op 12 à 13 maanden, maar gebaarde wel 5 gebaren ineens. Toegegeven, het was even zoeken wat elk gebaarde wilde zeggen, maar de verminderde frustratie en het plezier in de ogen van de kinderen wanneer ze merken dat je hen begrijpt maakt het allemaal de moeite waard! Plus, het is nog eens leuk om te doen ook!


Voor meer informatie: mail mij persoonlijk op justine.aerts@gebarenstem.be en kijk eens gerust op de officiële website van gebarenstem www.gebarenstem.be.

DE PRAKTIJK

________________________

 

Bevrijdingslaan 42, 9080 Lochristi


De praktijk bevindt zich bij mij thuis. Hierdoor geeft de praktijk, binnen zijn eenvoud en rust, ook een huiselijk gevoel. De praktijk is sinds 2022 volledig gerenoveerd en heeft nu een veel professionelere uitstraling, die zeker niet af doet aan het huiselijk gevoel. Aan de voorzijde staat Euipose duidelijk op het raam gekleefd en parkeren kan op de steentjes-oprit voor het raam. De ingang van de praktijk is langs de linker zijde van het huis en komt uit op een wachtruimte en wc, dus voel je vrij om deze te gebruiken.